"Болесна Штенад"

Ново издање емисије Бунт посвећено је раду jедног од најважнијих панк-рок бендова код нас, бенду "Болесна Штенад". У 2019. су обележили 10 година рада, тим поводом су у Студију 9 на Кошутњаку уживо извели четири нумере.

Чућете песме "Плавуша", "Комшинице", "Афтер" и "Никад", које представљају својеврстан пресек њихове досадашње каријере.

Београдски састав "Болесна Штенад" настао је 2009. године и један је од бендова који су утабали стазу новим генерацијама аутора основаних у згради БИГЗ-а. Иза себе имају 3 студијска албума: "Лоше Лоше" (2012), "Десиће се лепе ствари" (2015) и "Где су те манекенке, где је тај кокаин" (2019).

Поседују јединствени шарм, како на бини, тако и ван ње. Њихова музика, текстови и појава су комплетно заокружени, што их чини једним од најкарактеристичнијих бендова средње генерације.

У емисији ћете видети како је новинар емисије "Бунт", Стефан Јовчић провео један дан са бендом "Болесна штенад" у згради Бигза. Такође, новинарка Катарина Вујовић ће вам рећи нешто више о значају овог музичког састава за нашу рок сцену.

А ауторки "Бунта", Бранки Главоњић, чланови бенда "Болесна Штенад" су током интервјуа у студију, између осталог поверили и - зашто и даље не одустају од почетних стваралачких идеја и ставова...

Аутор емисије Бранка Главоњић
Новинари Катарина Вујовић и Стефан Јовчић
Редитељ емисије Mиодраг Коларић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Бунт Бунт

Аутор:
РТС

Емисија Бунт је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије, успешно траје у континуитету већ 17 година. [ детаљније ]