„Србија 2025” - инвестициони програм за развој

У наредних пет година, од око 14 милијарди евра, колико је укупно опредељено инвестиционим програмом названим „Србија 2025" за даљи развој наше земље, у саобраћајну инфраструктуру биће уложено чак девет милијарди евра, што говори о њеном значају за развој Србије и будућност грађана наше земље.

Представљајући програм „Србија 2025" председник Републике Србије Александар Вучић рекао је да ће у оквиру овог програма више од пет милијарди евра бити уложено у путну инфраструктуру и да ће цела Србија бити премрежена ауто-путевима, а урадиће се и реконструкција 5.000 километара регионалних и локалних путева у Србији.

Година за нама остаће упамћена као година у којој су у свим областима саобраћаја остварени изузетни резултати. Са изграђених 350 километара ауто-путева и више од 500 километара обновљених, пруга Србија је показала да у нашој земљи ништа више није далеко.

О пројектима који су реализовани претходне године, али и о пројектима чија је реализација планирана у овој години за емисију „Коридори" говори потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Уредник емисије: Горан Маслар

број коментара 0 Пошаљи коментар
Коридори Коридори

Аутор:
Горан Маслар

Емисија о саобраћају и стратегији развоја "Коридори" сваког другог уторка у месецу у термину од 18.30 на програму РТС 2 упознаје нас са актуелним радовима који се обављају на изградњи саобраћајне инфраструктуре у нашој земљи. [ детаљније ]