Модернизација борбеног возила пешадије

Модернизација борбеног возила М80А, новости из војске и најважнији догађаји у руској војсци и НАТО-у у 2019. години, у најновијем издању емисије "Дозволите..."

Војска Србије последњих година интензивно ради на модернизацији постојећег наоружања. Један од пројеката је унапређење борбеног возила пешадије М80А на ниво М80АБ1, са јачим оклопом, новим прецизним наоружањем за борбу у свим временским условима и на свим даљинама.

Припремили смо вам и ретроспективу најважнијих догађаја у Оружаним снагама Руске Федерације. Руси нису имали масовне вежбе као 2018, али су се потрудили да стално демонстрирају војну моћ и покажу да су светска стратешка сила.

Такође, припремили смо вам и ретроспективу најважнијих војних вежби НАТО пакта. Суштина вежби била је да се демонстрира моћ да се заједнички одбране земље чланице од спољне агресије.

Погледајте и новости о активностима у Министарству одбране и Војсци Србије у време празника.

Емисију можете пратити и на друштвеним мрежама и платформи РТС Планета.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Дозволите... Дозволите...

Аутор:
РТС

„Дозволите...“ - емисија о одбрани и Војсци Србије. У емисији се говори о темама из области одбране, безбедности, животу и раду припадника војске, као и о војној историји, одбрамбеној индустрији, специјалним јединицама... [ детаљније ]