Театрологике: Никола Ђуричко - О глуми, друштву и срећи

Мало је глумаца у Србији и региону који имају неподељене симпатије публике као Никола Ђурићко. Глумац, сада већ средње генерације, који је публику освојио веома млад.

Рођен је и одрастао у Београду, син Николе, пилота, и Миле, здраствене раднице, унук глумице Томаније Ђуричко и брат глумца Ђорђа Ђуричка. Одиграо је до сада око 50 улога у позоришту и преко 60 на филму. Раскошни глумачки таленат показује играјући у различитим жанровима. На другој години Академије добио је од редитеља Дејана Мијача улогу у представи "Лажни цар Шћепан Мали" и у ТВ серији Отворена врата Биљане Србљановић. Незграпни Војкан доноси му већ тада огромну популарност. 

У позоришту се као посебно значајне издвајају његове улоге у Шекспировом "Отелу", Овидијевим "Метаморфозама" и представама "Кандид или Оптимизам", "Шине" и "Случајна смрт једног анархисте". Стендап комедијом "Све што сте хтели да знате о Џонију, а нисте смели никад да га питате" освојио је велике симпатије публике. Његов заштитни знак су широки осмех, ведрина и јединствени смисао за хумор.

Тренутно са породицом живи у Америци.

Аутор и сценариста Оливера Милошевић
Извршни продуцент Селена Плескоњић
Сниматељ Владимир Ђурић
Монтажа Богдан Чургуз
Режија Срђан Ћешић
Серијал Театрологике је настао у Хартефакт продукцији.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 12. јан 2020, 23:59) - Aleksandar [нерегистровани]

Komentar

Odličan Džoni!
Vrati nam se, biće bolje!!!