Бунт

У овој емисији Бунт, на РТС 2 у среду увече: о музичким издањима која су обележила крај године, о новом лајв албуму Срђана Гојковића Гилета и групе "Magic Bush", о бенду "Буч Кесиди", упознаћете хард рок састав "R.O.C.K.", премијерно видети спот бенда "5 минута славе" и - још много тога!

Са Срђаном Гојковићем Гилетом и Дамјаном Дашићем, новинарска екипа Бунта разговарала је о лајв албуму "Ретко свиране песме" Гилета и бенда "Magic Bush", са концерта одржаног у марту прошле године, у Дому омладине Београда.

Песма "Не дам вам ништа" бенда "Мистер Хајд" из Петровца на Млави, била је хит августа "Топ Листе Бунт". О овој песми, као и албуму "Знаш ко си", за емисију "Бунт" говорили су Александар Филиповић Филип и Ненад Николић Шоне.

Након првог распродатог концерта у сали "Американа", Дома омладине Београда, "„Буч Кесиди" су успешно продали карте и за други коцерт! Тако ће бенд 21. и 22. децембра наступити пред преко 1200 људи и то ће бити њихов највећи соло концерт у Београду. Осим у престоници, недавно су имали и распродате концерте у Новом Саду и Крагујевцу, два распродата концерта у Нишу, а "слична ситуација" се очекује и за конерте у Зајечару и Бања Луци. Зато "Буч Кесиди" јесу један од оних домаћих бендова који доказују да сцена и даље живи и да је добар звук - и даље у моди. А еуфорији оваквог подвига, сигурно доприноси и њихов тек објављени албум - "Еуфорија"...

Представићемовам и хард рок састав "R.O.C.K.", који је недавно објавио истоимени деби албум, са осам узбудљивих песама. Ова група на свој, ауторски начин, негује тврђи звук седамдесетих и осамдесетих година прошлог века...

Новосадски панк састав "Пет Минута Славе", био је овогодишњи финалиста Бунт Рок Фестивала РТС-а. Након изузетно запажених концертних наступа и објављивања албума првенца, успешну годину приводе крају спотом за песму "Ленка", чија ће премијера бити у овом издању емисије "Бунт".

Биће речи и о деветом Београдском ауторском рок фестивалу Удружења рок музичара Србије, "Демо фесту" - земунског клуба "Фест", традиционалном 46. предновогодишњем маскенбалу Клуба Студената Технике као и о осталим атрактивним догађајима које тим Бунта препоручује - да их не пропустите...

Захваљујући вашим гласовима, Хит новембра "Топ Листе Бунт" је песма "То је љубав", актуелних победника Бунт Рок Фестивала, бенда "Лагана Среда".

А ове среде, представљамо - првих 5 предлога за месец децембар.

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Новинари: Катарина Вујовић и Стефан Јовчић
Редитељ: Јован Бачкуља

број коментара 0 Пошаљи коментар