Еду глобал

Аустрија, Словенија, Хрватска, Мађарска и Србија су заједно упутиле захтев УНЕСЦО-у за проглашење резервата биосфере "Мура - Драва - Дунав", првог на свету који обухвата пет држава.

До 2025. године у Европи ће се годишње рециклирати 80 хиљада тона стакла и каблова. Истраживачи у лабораторији на северу Италије покушавају да нађу одговор на питање како третирати отпад на одрживи начин.

Велике количине отпада у нашој земљи завршавају у природи док домаћа предузећа која се баве прерадом отпада, отпад увозе. Истраживали смо зашто је то тако.

Инжењери који учествују у истраживачком пројекту Европске Уније верују да побољшавајући садашњи дизајн могу направити ефикаснији авион који мање загађује. Иновација укључује постављање вентилатора са електричним погоном на задњи део авиона. Откривамо да ли ова идеја функционише у пракси.

Три ветеринарске клинике у Данској су по први пут ангажовале телепату за животиње, који, како каже, може да говори "псећим језиком". Сврха је да се власницима пружи могућност да сазнају што више о својим љубимцима. У Великој Британији, ветеринар Алфонзо Камаса на необичан начин лечи краве. Сматра се да музика може имати умирујући ефекат на животиње, па је овај ветеринар решио да кравама пева опере.

Уредник серијала: Јелена Радовић Јовановић

број коментара 0 Пошаљи коментар