УПС! У проблему сам

Да би дете постало одрасла особа потребно је да у периоду адолесценције обави бројне развојне задатке. Основни развојни задатак адолесценције је тражење и формирање идентитета. Шта чини идентитет једне особе?

Саговорник у емисији, психолог Весна Брзев-Ћурчић каже: "Идентитет је врло широк појам. Подразумева не само полни идентитет, родни идентитет, подразумева и професионални идентитет, однос према одраслима, однос према реалности, према спољашњем свету, према будућем занимању, према ономе заправо ко сам ја, шта бих желео да будем, који су моји капацитети и како је могуће да их реализујем".

Одлуку у ком правцу ће усмерити свој живот млада особа прави већ на самом почетку адолесценције, са избором средње школе. Касније, са избором факултета још више дефинише своју животну путању. Шта утиче на тај избор, питали смо ученике Пете београдске гимназије. Да ли је боље за младу особу да упише факултет који воли или онај који пружа већу могућност за запослење и добре приходе? Који су разлози за продужену адолесценцију, односно зашто млади данас касније постају способни и спремни да преузму одговорности које имају одрасли? Одговоре потражите у последњој епизоди серије "УПС! - У проблему сам".

уредник серије: Тамара Вешковић
продуцент серије: Биљана Даутовић
глуме: Нина Срдић Хаџи-Нешић, Ана Нинковић, Николина Кокунешовски, Ђорђе Мишина, Алекса Јовановић, Сергеј Бојовић, Алекса Петровић, Ана Шкиљевић, Андреа Симоновић, Милена Радованчев, Никола Бићанин, Лазар Шљукић, Лука Јовановић и Невена Ескић
стручни консултант: Весна Брзев-Ћурчић
сценарио: Маша Вујошевић, Кристина Ђуковић и Тамара Вешковић
директор фотографије: Милан Станић
сниматељ: Александар Беатовић
фотограф: Гордан Јовић
визуелни идентитет: Марко Рајић и Маша Вујошевић
сниматељ звука: Љуба Јовановић
оригинална музика: Владимир Пејковић
костимограф: Наталија Лукић
сценограф: Александар Цвијановић
дизајн звука: Срђан Филиповић
монтажер: Горан Митровић
редитељ: Маша Вујошевић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар