Коридори

У овонедељном издању емисије о саобраћају и стратегији развоја "Коридори" информација да ће последња деоница источног крака међународног путног Коридора 10 од Просека до Црвене Реке, бити завршена до новембра. Како најављују из "Коридора Србије", тиме ће у потпуности бити комплетиран пун профил ауто-пута од Ниша до границе са Републиком Бугарском.

Извођачи радова наводе да би од 19. децембра за саобраћај требало да буде отворена и деоница ауто-пута "Милош Велики" од Сурчина до Обреновца у дужини од 17,6 километара. На тај начин од Светог Николе новом деоницом од Сурчина до Прељине путоваћемо ауто-путем у пуном профилу у дужини од 120 километара. Сви возачи који ће ићи ка Чачку новим ауто-путем "Милош Велики", укључиваће се на петљи Сурчин којом ће бити повезани Коридори 10 и 11.

Овим информацијама додајмо и вест да је у Београду отворено седиште Секретаријата Транспортне заједнице Југоисточне Европе чиме је отворено ново поглавље за боље повезирање Србије и региона.

Уредник емисије: Горан Маслар.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Коридори Коридори

Аутор:
Горан Маслар

Емисија о саобраћају и стратегији развоја "Коридори" сваког другог уторка у месецу у термину од 18.30 на програму РТС 2 упознаје нас са актуелним радовима који се обављају на изградњи саобраћајне инфраструктуре у нашој земљи. [ детаљније ]