Трезор

Рани телевизијски квизови: до знања кроз забаву

Квиз у Деспотову, Емисија за пољопривреднике - Најава емисије из "Политике" 21. децембра 1969: "Репортажа са првог јавног снимање Емисије за пољопривреднике у Бачком селу. Том приликом приређен је и квиз у коме учествују и такмиче се пољопривредници села Стапара и Деспотова. Између осталих видећемо како пољопривредници Иса Панин и Мита Јерковић интервјуишу инж. Милорада Никшића секретара за пољопривреду Србије. Жика Живуловић Серафим даје нестручне одговоре на стручна питања пољопривредника. Ту је конкурс за најдужи клип кукуруза. Јелица Катичић, сарадник Више педагошке школе за економику домаћинства, демонстрираће рецепт за новогодишњу посластицу у сеоској кући. Неће изостати ни уобичајени фолклорни прилог."

Емисија је снимана 12. децембра 1969. у Задружном дому, приход од улазница које су износиле 5 динара био је намењен као помоћ Босанској крајини која је настрадала у катастофалном земљотресу октобра исте године. Током емисије приказан је кратак филм о Деспотову који приказује како пољопривредници проводе зимске дане у очекивању Нове Године.

Учесници: Иса Панин, Мита Јерковић, инг. Милорад Никшић, др инж. Реља Савић, инж. Војислав Ковачевић, Јелица Катичић, Нада Воденичар, Жика Николић, Жика Живуловић Серафим, Неџад Салковић, Љуба Степановић, Радојка и Тине Живковић, водитељи Љиљана Марковић, Захарије Трнавчевић

Уредник Захарије Трнавчевић, редитељ Светлана Бајић

Премијерно емитовано 21.12.1969, Редакција информативног програма; репризирано 16.11.2015. у "Трезору"

 

број коментара 0 Пошаљи коментар