Мира Адања Полак - Ексклузивно: Титови Бриони

Бриони су дуго били непознаница па и данас обавијени су неким велом недоступности и малих тајни...

Знамо ко је одлазио и ко је могао да летује тамо у Титово време.

Отварање Бриона било је поступно и до дана данашњег не можете видетеи баш све нити улазити у неке делове у којима се налазе резиденције оних којих више нема.

Вила Едварда Кардеља и Александра Ранковића су данас још увек ексклузивни објекти са патином и стилом сесдесетих година и удаљени од очију јавности. Многе од ових вила налазе се у понуди за летовања оних који могу да плате.

Имала сам прилику да сретнем Војмира Вукшановића архитекту који је међу последњима напустио Брионе. Још као дечак који је на Брионима ишао у школу памти времена о којима све мање знамо.

Весна Клунић Данко провела ме је кроз Национални Парк и Музеј у коме се налазе сведочанства ко је све долазио на Брионе и док нису били само Титови.

Много тога се променило од тог времена али је остала фама да на Брионе не можете отићи тек тако..... А данас ту долазе они који знају да цене природне лепоте, чисто море и воле мир.

Боравак на овом острву даје утисак да сте ван времена и ван догађања и та изолација са свим одликама неког прошлог времена јесте нешто посебно.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар