Марта и Ники - док. филм

Марта и Ники је документарац о плесу, односно о две младе жене које освајају свет помоћу хип хопа. (Martha & Niki, 2016)

Углавном су мушкарци доминирали целом уличном плесном сценом. Све до сада када коначно имамо две жене које су у центру пажње.

Марта и Ники су прве жене у историји које су постале светски шампиони у хип хоп уличном плесу. Филм прати њихову борбу да буду признате, да остваре своје циљеве и снове, а гледаоци морају да осете колико је тешко успети, и то не само на плесном подијуму, већ и у арени где има јако мало жена.

Ово није филм о побеђивању или губљену, ово је филм о томе да људи раде оно у шта верују. Љубав и уметност плеса, тежње, успех, недаће, проналажење споственог места у свету, изазови пријатељства под сталним притиском... На неки начин би се могло рећи да је филм традиционална "љубавна прича": у овом случају љубавна прича о пријатељству. После залуђености једне према другој, постају реалне и почињу да схватају како су, уствари, различите, и како њихово пријатељство није тако лако одржавати како су оне мислиле.

Режија: Тора Мартенс

број коментара 0 Пошаљи коментар