Велвет

Креатори серије "Гранд Хотел" задужени су за још једну симпатичну серију смештену у модну галерију Мадрида '50-их, која је премијерно приказана на каналу ''Антена 3'' и остварила невероватне рејтинге и удео гледаности од 25 одсто и 5 милиона гледалаца. (Velvet, 2014-2016)

"Велвет" је романтична мелодрама која представља модно царство изграђено од свиле, сензуалности и завођења и гледаоце враћа у 1958. годину. Мода у Шпанији је изложена великој промени са појавом prêt-à-porter - а (француски: "спремно за облачење"). Серија прати живот људи који су повезани са галеријом сомота којом управља породица Маркез на чијем је челу Дон Рафаел Маркез који је ожењен Глоријом, са којом има ћерку Патрисију, док из првог брака има сина Алберта.

У златно време високе моде, у касним 50-има, у Мадриду постоји једно место, царство моде, које би сви барем једном у животу желели да посете и нешто купе. То је чувена ''Галерија Велвет'', гламурозна, модна палата, креирана по угледу на славну ''Галерију Лафајет'' као и чувену продавницу високе моде попут ''Баленциаге'' и ''Пертегаза''.

Међутим, главни заплет ове приче је љубавна прича, Ане и Алберта која се дешава у луксузном здању модне палате. Ана је скромна кројачица, која ради у галерији - згодна је, забавна и храбра. Њени родитељи су умрли када је била мала, те је након њихове смрти препуштена ујаку Емилију, који такође ради у галерији. Од малена је била заљубљена у Алберта, али зна да никада не могу бити заједно јер припадају различитим друштвеним класама. Обоје су заљубљени једно у друго и имају љубав за коју су спремни борити се. Алберто је, међутим, верен са Кристином - женом која није власница његовог срца.

Улоге: Паула Ечаварија, Мигел Анхел Силвестре, Мануела Веласко Дијез, Хавијер Реј, Асијер Етксендија, Аитана Санчез, Марта Азас, Адријан Ластра, Миријам Ђованели...

Режија: Карлос Портела, Давид Пиниљос, Анхела Амеро

 

број коментара 0 Пошаљи коментар