Трезор

Две емисије снимане годину дана после Нато агресије

Годину дана после - емисија је посвећена годишњици Нато агресије на СРЈ. Своја сећања износе обични људи који су изгубили своје најдраже и они чије су куће срушене. Снимано је у Београду, Обреновцу, Петровцу на Млави, Сремским Карловцима, на Дунаву, на Вараждинском мосту, у Новом Саду, Сурдулици...

Новинар Ненад Ристић, редитељ Раде Московлић, уредник Божидар Николић

Снимано 2000, премијерно емитовано 14.03.2000; Редакција документарног програма

Радоје - Телевизија и документ - Нато авијација је 8. априла 1999. бомбардовала Здравствено спортски центар за децу на Торнику, једном од врхова Златибора. Погинула су три младића: Радоје Марјановић Вајцо, Недељко Урошевић Пујо и Миланко Савић Чомбе.

Ово је прича родитеља Радоја Марјановића чије су тело отац и мајка нашли на згаришту, док су тела остале двојице младића нестала у експолозији. Филм је приказан на Телевизијском фестивалу у Бару и на 48. Фестивалу документарног и краткометражног филма у Београду.

Сценариста и редитељ Наташа Мићевић, сниматељ Александар Стипић, сниматељ звука Иван Рогановић, расветљивач Раде Бубало, шпица и графичка обрада Предраг Михаиловић, монтажер Јелена Ђокић

Произведено 2001, Редакција документарног програма, уредник Божидар Калезић; репризирано 11.06.2012. и 25.04.2014, 08.06.2017. у "Трезору"

 

број коментара 0 Пошаљи коментар