Магазин Србије на вези

Србија на вези спојиће дијаспору, уметност и спорт, са жељом да талентовани млади људи српског порекла, у свету, лакше дођу да наших клубова, а поготово до места у репрезентацији Србије у свим спортовима.

Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије, подржава иницијативу емисије Србија на вези РТС-а и, као институција, спремни су да обједине податке и, спортисте из света, определе за дрес Србије.

Меморијални турнир РТС-а Играјмо за 16, угостио је ове године 4 екипе из дијаспоре, захваљујући, између осталог, и активностима Програма за дијаспору.

Сарадња се наставља у Бечу где ће, на предлог емисије Србија на вези, најбоља екипа РТС гостовати у Аустрији, на Спортским данима Савеза Срба Беча. О томе, и новитетима на турниру, говори Светозар Станковић, члан Организационог одбора и Генерални секретар Рукометног савеза Србије.

Аустријска и српска позоришна публика овацијама је поздравила глумачку екипу позоришта Мадленијанум у Акзент театру у Бечу. О представи и утисцима говориће глумица Љиљана Стјепановић, а новинарка Тања Петернек најавиће још једну епизоду из серијала Као сав нормалан свет. Овога пута представиће Мињу Суботу, који је у 80. години живота дебитовао као глумац управо у представи Долче Вита позоришта Мадленијанум.

Музички укус дијаспоре је све бољи, каже Синиша Вићентијевић и подсећа да је Народни ансамбл РТС све више тражен "напољу", као и да радо гостују са разновсним репертоаром, на позив Срба у свету. Са њима наступа и дипломирани правник, ускоро са лиценцом адвоката и специјализацијом у области ауторских права, популарни млади певач Стефан Петрушић.

Уредник и водитељ Јелена Ђорђевић Поповић

Редитељ Владимир Петровић

број коментара 0 Пошаљи коментар