Трезор

Поводом 15. путујућег фестивала документарног филма "Младенци"

Да се не заборави - Путујућег фестивал документарног филма "Младенци", петнаести по реду, успешно је завршен приказивањем 13 документарних филмова из породичне продукције Добривоја и Добриле Пантелић. Фестивалски караван филмова из серије "Разговор покрај пута"  почео је 22. марта у Лозници, преко Осечине и Малог Звроника, завршен је у Крупњу. "Трезор" приказује неколико филмова из раније продукције породице Пантелић који су такође некада приказани на њиховом јединственом  путујућем фестивалу, под слоганом "Да се прошлост не заборави - да будућност памти". Познанство са брачним паром Пантелић датира од априла 2009, а "Трезор" је до сада емитовао више од 25 њихових филмова из две серије: "Обичаји Рађевине" и "Разговори покрај пута".

Прича о магарцу - Снимљено у етно селу Троношки вајати у близини манастира Троноше. Казивач у филму је Драгослав Лукић, власник етно села. Магарац је света животиња и помиње се у Библији 174 пута...
- Снимано новембра 2017

Најстарији храст -  Прича о најстаријем храсту у Рађевини у селу Костајник код Крупња у Радјевини. Казивачи у филму су Пантелија Јанковић, власник храста и Раденко Илић шумарски техничар.
- Снимано јануара 2018

Обување волова - Снимљено у селу Постење општина Љубовија у Азбуковици. Прича о Миловану Јовановићу последњем и једином поткивачу волова у том крају.
- Снимано новембра 2017

Повратак на село - Ово је прича о двоје младих људи који су после седам година живота и рада у Београду напустили сигуран посао и вратили се у своје родно село Томањ у Рађевини и на пранђедовском огњишту са своје троје мале деце започели нов зивот.
- Снимано 2018
- Заједничка реализација свих филмова: Монтазер Милан Пантелић, асистенти режије Дијана и Тања Пантелић; сценаристи, сниматељи и редитељи Добривоје и Добрила Пантелић. Филмска Продукција ТРИ-Д, Доња Брезовица
- Премијерно емитовано у "Трезору" 20.03.2019 (само ноћу); Редакција за историографију
 

број коментара 0 Пошаљи коментар