Између игре и математике

Полуиграна серија "Између игре и математике" бави се обрадом основних појмова из математике прилагођених најмлађем узрасту основне школе.

Серија има укупно десет емисија које трају до 15 минута и обрадјује следеће теме:

Лево, десно, горе-доле, напред-назад.
Уже, шире, више, ниже, испод, изнад.
Боје и односи дужине, веће, мање.
Скупови.
Тачка и линија.
Геометријске фигуре (троугао, круг, правоугаоник, квадрат).
Појам броја до 10.
Сабирање и одузимање до 10.
Лопта, квадар, коцка.
Мерење дужине.

Серија има за циљ да се најмлађи кроз игру и забаву упознају са основним појмовима из математике. Овај узраст захтева највећу пажњу, јер од њихове припремљености зависи касније укључивање у рад и разумевање наставе из овог предмета. Моја идеја подразумева један занимљивији и опуштенији приступ и деци и темама. У рад је укључена група деце и два аниматора-кловна. Они својом интересантном причом подстичу децу на разговор и на тај начин добијамо потребна објашњења и одговоре везане за ове појмове. Применом одговарајуће графике и анимације све ово је још јасније и потпуније.

Друга епизода

Полуиграна серија "Између игре и математике" бави се обрадом основних појмова из математике прилагођених најмлађем узрасту основне школе. Серија има за циљ да се најмлађи кроз игру и забаву упознају са основним појмовима из математике. Овај узраст захтева највећу пажњу, јер од њихове припремљености зависи касније укључивање у рад и разумевање наставе из овог предмета.

У другој епизоди најмлађи ће сазнати шта је уже шта је шире, шта је више шта је ниже, шта је испод а шта изнад. Уз забавну причу кловнова ови појмови се лако разумеју.

Уредник серије: Тања Чанић-Млађеновић
Сценарио: Александра Росић

број коментара 0 Пошаљи коментар