Српска економија

Туристичка понуда Србије централна је тема и данашње емисије. Представљамо вам туристичке потенцијале Косова и Метохије, а има много разлога за посету наше јужне покрајине.

О томе шта је у тој области приоритет Владе Србије за Српску економију говорио је др Бранко Красојевић, саветник у туризму. Манастире и Рајску бању, некада бању Бањска, представио је председник општине Звечан Иван Тодосијевић.

Златибор је једна од најпосећенијих планина која већ у јануару бележи већи број гостију и то за три одсто. Занимало нас је докле се стигло са изградњом гондоле која ће ваздушном трасом преко Рибничког језера да повеже центар Златибора са ски-центром Торник. Вожња гондолом, која ће имати капацитет 600 путника по сату трајаће 25 минута.

О пољоприведи смо разговарали са стручњаком из Привредне коморе Србије и једним младим докторандом Економског факултета у Београду. Како подстаћи српску пољопривреду и да ли су наши пољопривредни производи конкуренти на тржишту, питали смо Вељка Јовановића, директора Сектора пољопривреде Привредене коморе Србије. О изазовима пред којима је пољопривреда и колико јој значи помоћ државе разговарали смо са младим докторандом Радованом Кастратовићем.

Уредница емисије: Данка Милошевић

број коментара 0 Пошаљи коментар