Магазин Србије на вези

Светосавци

Светосавска награда за целокупан вишедеценијски рад у настави на српском језику у Швајцарској и укупно друштвено ангажовање на свим пољима очувања језика, традиције и културе Срба, додељена је Анђелки Красојевић. Наставница у пензији, данас је главни и одговорни уредник Радија Младост, у швајцарском граду Арау, и своје животно и радно искуство поделиће са гледаоцима "Магазина Србија на вези".

Стихови најзнаменитијих српских песника, од савременика Светог Саве који су га стиховима славили, не само православци тога доба, већ и мухамеданци и католици, до савремених српских песника, чини поетски мозаик у књизи "Светосавска поетска ризница" коју је приредио Дејан Томић, гост емисије.

Лена Маркуш Тодоровић из Атељеа Тодор, представиће скулптуре и слике академског вајара Мирослава Тодоровића, чија ће дела бити изложена у нашем студију, а међу њима и скулптуре из династије Немањића.

У 13. Европској недељи превенције рака грлића материце, гост емисије је Доц.др Бисерка Вукомановић Ђурђевић, патолог на Војно медицинској академији у Београду.

У сусрет великом традиционалном концерту у Сава центру, музички гости емисије биће група "Легенде."

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић
Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар