Странац у Србији: Танмила Карај Симовић

Индускиња Танмила Карај Симовић припада Нага племену из индијске државе Манипур. Нага народ је племе сино-тибетанске групе, настањено највише у држави Нагаланд на североистоку Индије. Подељен је на 14 главних племена и свако од њих има властити језик.

Танмила потиче из многобројне католичке породице.Одрасла је по строгим правилима оца свешеника. Отишла је за послом у Катар и игром случаја, преко своје другарице сународнице, која је радила на једном прекоокеанском броду упознала Слободана, и то преко интернета. Заљубљивање на први поглед на компјутерском екрану прерасло је у љубав у Пријепољу 2014. године. Ту данас живи са супругом и сином Василом.

Танмила, коју у Пријепољу зову Мими, у емисији говори о својој религиозности и лаком прихватању православне вере. Недовољно познавање српског језика није препрека да се лако разуме са свекрвом и да се лепо слажу. И после четири године људи је у Пријепољу и даље изненађују својом љубазношћу и жељом да јој помогну на улици и у продавници. Мими има носталгију за својом земљом, али лепоту планинских предела родног дистрикта Укрул сада замењује уживањем у живописној околини Пријепоља.

Емисија је снимана и у Манастиру Милешева, на путу до Савиних испосница и на видиковцу Соколица.

Аутор и уредник: Ранка Јакшић
Сниматељ: Драган Станојковић
Монтажер: Милица Живојиновић
Мајстор тона: Славиша Петровић
Обрада звука: Небојша Драгићевић
Музички уредник: Владана Марковић
Организатор: Душица Ховјецки

број коментара 0 Пошаљи коментар