Медичијеви: Господари Фиренце

Двоструки Оскаровац - Дастин Хофман и Ричард Маден познат по улози Роба Старка ("Игра престола"), предводе сјајну глумачку екипу у историјско-политичкој, породичној драми постављеној у Фиренци, на почетку 15. века, која се емитује суботом и недељом на Другом програму РТС-а.

Трећа епизода: Због епидемије куге, породица Медичи се привремено измешта из Фиренце, што Албици користи да окрене народ против Козима и његовог пројекта - изградње куполе. Марко остаје у граду како би наставио истрагу Ђованијевог убиства. Нажалост, куга односи и животе два члана породице Медичи... Након Козимовог повратка у Фиренцу, Албици наређује његово хапшење...

Италија, 15. век, изненадна смрт Ђованија де Медичија, трговца и банкара чувене лозе Медичи, потреса Фиренцу. Његови синови Козимо и Лоренцо налазе се у самом срцу дешавања и прикривају опасну тајну - да је Ђовани заправо убијен. Само један од њих може бити глава породице а игром судбине та титула ће припасти уметнику у души и вечитом сањару - Козиму. Међутим, они ће се наћи опкољени очевим непријатељима који желе да преузму власт над Фиренцом. Први у реду и највећи од свих је свакако Риналдо Албици, човек који се налази на челу племићке фракције и има за циљ не само да не дозволи успон средње класе (коју фаворизују Медичи), већ и да стане на пут Козимовој визији Фиренце.

Поред великих опасности која прети њиховим животима али и опстанку породице, браћа Козимо и Лоренцо мораће да се суоче и изборе са својим различитим темпераментима и ускладе своје разлике. Бурни ће бити и њихови приватни животи, а посебно Козимов брак са Контесином де Барди који је формиран као политички савез, али је сазрео у невероватно партнерство, а који ће доживети велики испит за време његовог егзила у Венецији.

Преплитањем путева будућности и прошлости имамо увид у животе два брата, како у данима када су били младићи тако и у каснијим данима када су одрасли људи и њихову бробу за задржавање сопственог идентитета који се коси са оним што је њихов отац био. Млади Козимо ће чак у Риму упознати уметника, Донатела (касније једног од највећих уметника на свету чија су дела одолела стубу времена и остала до данас) који ће га обучити да буде уметник... Све време, тешка кривица компромиса које прави сам са собом и зло учињено за добробит породице притиска Козимову душу... Он мора да одлучи колико је далеко спреман да очува своју визију Фиренце, визију коју данас знамо као ренесансу....

Улоге: Дастин Хофман, Ричард Маден, Стјуарт Мартин, Анабел Шоли, Алесандро Спердути, Валентина Беле...

Режија: Николас Мејер, Френк Спотниц

број коментара 0 пошаљи коментар