Теслиним корацима у 21. век

"Енергије да није, шта би покретало живот, а да није живота, на чему би почивао свет?" Овом премисом започињемо нову епозоду приче о Тесли. Тесли иза његових патената. Приче о научнику која није позната.

Тесла на првом месту размишља о енергији и повећању људске масе као директном чиниоцу за повећање енергије. Шта заправо Тесла подразумева под овом премисом, дебитујемо са професором Драганом Пролетом. Елаборирамо причу о идеји "хигијене" коју Тесла ставља међу важне елементе. Чистоћа духа и тела, хармонија и баланс као важан фактор прогреса човечанства.

Мирјана Прљевић из Центра Теслианум објашњава нам Теслину потребу да религију и "хигијену" духа повеже у један рецепт за хармоничан живот. Без хармоније нема напредка, а човечанство не сме да стагнира, већ да се креће.

Свака епизода серијала посвећена је једном од идеја Тесле како се човечанство може унапредити. Тесла је кроз чланак "Повећање људске енергије" показао своја филозофска становишта. Век касније, ми покушавамо да одгонетнемо "формулу" прогреса коју Тесла објашњава.

 

број коментара 0 пошаљи коментар