Мира Адања Полак: Ексклузивно

Што видим, не видим, Миодраг - Мики Стојичић

"Са Микијем Стојичићем сам урадила вероватно једну од својих значајних емисија. Успела сам да га заинтригирам да са мном крене на пут у Берлин како би снимио интервју са сином атентатора на Хитлера, грофом фон Штауфенбергом.

Сећам се да сам била задивљена његовим образовањем, разумевањме историје, осетљивошћу којом је овај деликатан сусрет забележио камером, са невероватним степеном професионалности, поштујући сваки сегмент ове невероватне исповести", овако ауторка емисије Мира Адања-Полак објашњава свој сусрет са Микијем Стојичићем, изузетним сниматељем, професионалцем који је радио за водеће светске телевизије - BBC, NBC, RAI 1,2,3, јапанску телевизију и многе друге.

После тог интервјуа је нестао и дуго га није било. Био је више пута у Либану, Курдистану, Чаду, Авганистану, Тунису. Снимао је Гадафија који је том приликом обећао да ће довести камиле у Београд што је и урадио.

Јављао се са многих ратишта и у једном кратком боравку у Београду прихватио је разговор за емисију "Ексклузивно" о томе што га нема, где је све био, шта је све видео, чега му је жао, шта мисли о свом послу, докле ће радити...

Говорио је о ратним страхотама које је доживео, о својим дилемама, и свему ономе о чему ретко кад говори. Пропутовао је свет и био на оним местима одакле су само стизале страшне слике рата и разарање.

Емисија говори више сликом, а мање речима јер Мики Стојичић није у ствари причљив човек. Много тога је видео и временом постао још ћутљивији...

број коментара 0 пошаљи коментар