Културни дневник

Гост Културног дневника је глумац Драган Петровић Пеле, поводом представе "Тре сореле" по тексту Стевана Копривице, у режији Милана Караџића која ће бити обновљена почетком фебруара у Звездара театару.

У Центру Сава гостовала је Кинеска филхармонија у оквиру турнеје по Централној и Источној Европи.

На 13. Међународном филмском и музичком фестивалу Кустнедорф сутра ће бити додељене награде најбољим. У конкуренцији је 21 филм домаћих и страних аутора.

У Крокодиловом Центру за савремену књижевност представљена је нова књига стрипова "Охрабрења" Александра Зографа.

У наше биоскопе стигао је филм "1917." редитеља Сема Мендеса, који је номинован у чак 10 категорија за престижну награду "Оскар".

У Египту се приводи крају изградња Великог египатског музеја, који је тренутно један од највећих музејских развојних пројеката на свету. У њему ће бити 100 хиљада уметничких предмета, на простору површине од 480 000 квадратних метара, а планирано је да буде отворен до краја године.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Никола Манић
Реализатор: Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]