Културни дневник

Арт Викенд Београд, четвородневна манифестација чији је циљ промоција и развој домаће савремене уметничке сцене, наредних дана представиће радове домаћих и страних уметника на преко 30 локација у Београду и околини.

Октобарски дани уметничко-едукативне манифестације посвећене великој кореографкињи Смиљани Мандукић почели су представом "Теорија струна" у Битеф театру.

Изложба слика Миодрага Б. Протића, једног од наших најзначајнијих уметника друге половине 20. века, отворена је у београдској Галерији Рима.

Књига изабраних драма Николаја Кољаде "Велика (пост)совјетска енциклопедија" у избору и преводу Новице Антића, представљена је у Културном центру Београда.

Гост Културног дневника је Урош Томић, главни редитељ серије "Група", чије емитовање почиње у недељу, 13. октобра, на Првом програму РТС-а.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Марија Миљевић Рајшић
Монтажер: Никола Манић
Реализатор: Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]