Одбојка: ЕП, Шпанија - Србија

Одбојкаши Србије трећу утакмицу на Европском првенству у Антверпену одиграће против Шпаније (20.30 РТС 1). У питању је репрезентација чију окосницу чине играчи рођени 1993. За годину - две могу бити незгодан ривал, али се види да им још недостаје искуство из јаких утакмица.

Најслабија карика им је техничар, који на овом нивоу прави разлику између добрих и осредњих екипа.

Шпанци су до сада доживели два пораза - од Словачке (3:2) и од Белгије (3:0). Наша селекција је фаворит и све сем победе Србије била би сензација.

"Ми смо квалитетнији тим на папиру, али то увек треба доказати и на терену. Желимо да наставимо серију победа и на крају освојимо прво место у групи, што ће нам донети и лакшег ривала у фази елиминација. Бићемо озбиљни, фокусирани и надам се убедљивом тријумфу - истакао је Урош Ковачевић, одбојкаш Србије".

Од 1997. па до данас наша селекција састала се 12 пута са Шпанцима и постигла је 10 победа. Последњи пут савладали су нас на Шампионату Европе у Русији 2007, са 3:2. Те године Шпанија предвођена легендарним Рафаелом Пасквалом и тренером Анастазијем освојила је титулу првака Европе. Никада пре, ни после тога нису били близу неког трофеја.

Последњу утакмицу са Шпанцима одбојкаши Србије одиграли су у Софији у квалификацијама за Олимпијске игре 2012. Било је 3:1 за нашу репрезентацију.

Коментатор је Предраг Милинковић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар