Културни дневник

Поводом 53. издања Београдског интернационалног театарског фестивала, који се одржава од 17. до 26. септембра под слоганом "Почнимо љубав из почетка", гост Културног дневника је Иван Меденица, уметнички директор Битефа.

У Галерији Артгет Културног центра Београда, поводом 200 година од рођења велике пијанисткиње и композиторке, одржава се музички пројекат Клара Шуман - жена испред свог времена. Под слоганом Не одричем се позоришта, у организацији Хартефакт фонда, одржава се први Београдски прајд позоришни фестивал. У Краљеву је отворен 7. Краљевски филмски фестивал. Представљамо роман Архипелаг Гулаг нобеловца Александра Солжењицина, уметничко и историјско дело о репресији у Совјетском Савезу у периоду од 1918. до 1956. У турском летовалишту Бодруму одржан је трећи џез фестивал. Водимо вас у Ливерпул, на изложбу Кита Херинга.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Маја Туцаковић
Монтажа Никола Манић
Реализација Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]