Кошарка - СП: Француска - Литванија

Очекује нас утакмица, која носи огроман улог. Утакмица у коју Французи улазе са предношћу у односу на Литванце и то је оно што може бити пресудно на менталном плану.

Француска није блистала у првој фази такмичења, али је одрадила посао. Са све три победе су прошли даље и имају бољу стартну позицију у однусу на свог противника. Тим састављен од великог броја NBA играча има много квалитета и у последњој деценији је израстао у светску силу. Са правом их сврставају у ред кандидата за освајање одличја на овом Светском првенству, међутим показали су и слабости, посебно у првом мечу против репрезентације Немачке. Евентуални пораз од Литваније неће за Французе значити елиминацију, али би морали у наредном мечу да савладају Аустралију. То је сценарио који желе да избегну.

Литванија је поразом од "Бумерса" притерана уз зид. Свака изгубљена утакмица у другом кругу значила би готово сигурну елиминацију и опроштај од сна о медаљи. Тешко је очекивати да би то могло да се догоди против Доминиканске Републике, али их пре њих чека Француска. Утакмица која долази два дана после болног пораза од Аустралије. Литванци имају квалитет за победу, у то не треба сумњати. Ипак, оптерећење за састав Даиниуса Адомаитиса је чињеница да је меч против Француза истинска елиминациона утакмица.

Дуел између Француске и Литваније игра се у Нанђингу, а почетак је у 14 часова на Првом програму. Коментатор је Милош Кривокапић.

број коментара 0 Пошаљи коментар