Око магазин: Може ли се навијати за Звезду у Хрватској

Да ли ће Срби у Книну смети јавно да гледају вечерашњи реванш?

Милош Дегенек и Милан Борјан били су уз Марина најбољи фудбалери Црвене звезде на првом мечу плеј офа за улазак у Лигу шампиона. У Книну, граду у којем су Дегенек и Борјан рођени, ни 24 године после краја рата није се без последица могло навијати за Црвену звезду. У селу Ђеврске Звездини навијачи су вербално нападани а у градској општини Уздоље људи дошло је и до физичког напада. Да ли ће Срби у Книну смети јавно да гледају вечерашњи реванш?

На 117 страница ММФ је овог лета скенирао економску ситуацију у Србији. Укратко, буџет и прилив страних инвестиција су импресивни, одлив домаћег становништва је деприсиван а и привредни раст у првом тромесечју је испод очекиваног. На шта се Србија обавезала у саветодавном, иначе необавезујућем аранжману? Да ли ће до краја године продати највећу државну банку, највећег домаћег аутопревозника и повећати цену струје?

Са само 28 година ушао је у Белу кућу као Никсонов саветник за медије. Неколико деценија касније испоставило се да он бира и главног становника Беле куће. Он је Роџер Ејлс, медијски геније који се сматра једним од најзаслужнијих људи за победу Доналда Трампа. Ејлсом а посредно и Трампом и начином функционисања медија бави се серија: Најјачи глас. О значају пристрасне телевизије у време постистине говори прича Око магазина.

Уредник емисије: Горислав Папић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]