Културни дневник

У фокусу Културног дневника је Вудсток - највећи музички фестивал, који не памти само историја рок музике, већ и популарна култура и култура протеста и начина размишљања једне генерације. О Вудстоку разговарамо са Жикицом Симићем, психологом, рок критичарем и радијским водитељем.

Вудсток је тема и трибине одржане у Културном центру Град, којој је присуствовала екипа Културног дневника. У емисији говоримо о Растку Петровићу, авангардном писцу који је у српску књижевност унео нове модерне тенденције. Повод је 70 година од његове смрти и објављивање целокупних дела. Водимо вас у београдску Галерију У10, где својом поставком "Ако твоја будућност није моја" Нина Гардић преиспитује могућност формирања новог револуционарног субјекта, као и у бечки Музеј Леополд, где је 1900. година - као трајна фасцинација европских музеја, била повод за изложбу, која привлачи велику пажњу овог лета. Културни дневник прати 43. Фестивал филмског сценарија у Врњачкој Бањи.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Монтажер Милош Ачански
Реализатор Наташа Мићевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]