Културни дневник

Гост Културног дневника је Владимир Ђуричић директор Народног позоришта - Центра за културу "Зоран Радмиловић" у Зајечару, који организује предстојећи Антика фест и Филозофску школу на локалитету Фелилкс Ромулијана.

Имамо извештај са Котор арт фестивала, где је са гостима наступио славни виолиниста Роман Симович, концертмајстор Лондонског симфонијског  оркестра. Говоримо о Нишвил џез фестивалу, где је завршен позоришни програм, а почео и филмски програм посвећен Шабану Бајрамовићу. Водимо вас у Музеј примењене уметности на изложбу "Мастер 2019", на којој су мастер радови  студената свих одсека Факултета примењених уметности и дизајна.

Истражујемо докле је стигла реконструкција Народног позоришта "Бора Станковић" у Врању и када ће ово позориште почети да ради у коначно обновљеној згади. Биће речи о српском филму "Последња слика о оцу" редитеља Стефана Ђорђевића, који ће премијерно бити приказан у такмичарском програму управо отвореног 72. Међународног филмског фестивала у Локарну, и о томе како британски "Тајм аут" препоручује изложбу скулптура Олге Јеврић у Галерији Хокстон у Лондону. Идемо и у антички простор Каракалиних терми, где је на летњем репертоару Римске опере премијерно изведена Вердијева "Травијата" инспирисана чувеним филмом "Долче вита".

Уредник Оливера Милошевић
Реализатор Марија Средојевић
Монтажер Бранислав Поповић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]