Oво је Србија

Пожаревац је крајње одредиште традиционалне бициклистичке трке „Кроз Србију". Кренула је прошлог уторка из источног Сарајева, преко Јахорине, Златибора, Мионице и Београда. Извештава Новица Савић.

Од почетка недеље, МУП Србије је у више наврата апеловао на возаче да возе пажљивије и придржавају се саобраћајних правила, јер је у претходном периоду повећан број удеса са трагичним исходом. Упозорење се односило и на власнике пољопривредних возила. Да ли је апел имао ефекта, из прилога Бранислава Прокића и Љиљане Раичевић.

О недовољно искорићеном потенцијалу Бање Руснде- термоминералном извору са водом од 32 степена, известиће Миле Новаковић.
У врањском крају и овог лета појављивале су се змије у породичним објектима и на јавним местима. Препоруке стручњака преноси Миљана Николић.

Представом "Како вам драго" у режији Никите Миливојевића вечерас почиње Театар фестивал под окриљем Нишвила.Шта ће на репертоару бити у наредних девет дана, из прилога Дејана Тасића.

Од прошле године Инфраструктура железница Србије реновира станице у Србији. Почетком недеље завршени су радови на железничкој станици у Сремској Митровици. Она је прва која је изграђена у поратној Србији , пре 67 година, а железничари  кажу да је сада и најлепша. Прилог Ненада Томашевића.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Гордана Петровић и Дане Илић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]