Културни дневник

У Коларчевој задужбини затворен је 18. Међународни фестивал харфе.

 

 

На осам концерата наступиле су наше младе уметнице, које су оствариле запажене резултате у свету. У Културном дневнику упознајемо вас са дрвеним стрип-објектом, новим пројектом Драгана Богичића и Алексе Гајића, под називом Од Хадријана до понизне Софије. Уручењем награда у Српском народном позоришту, на Сцени "Пера Добриновић", затворено је 64. Стеријино позорје. О овогодишњој селекцији и добитницима награда, у рубрици Реч критике говори Ана Тасић, позоришна критичарка. У Тејт галерији у Лондону отворена је прва велика ретроспектива дива британске уметности Френка Боулинга. Под слоганом 70 филмова за 70 година, 6. јуна у Југословенској кинотеци почиње 21. издање Фестивала нитратног филма. Фестивал традиционално почиње на дан одржавања прве филмске пројекције у Србији и на Балкану, што је уједно и Дан Југословенске кинотеке, која прославља седамдесет година постојања. Тим поводом, гост Културног дневника је Југослав Пантелић, директор Југословенске кинотеке.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажа: Милош Ачански

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]