ТВ лица: In memoriam Миша Јанкетић

У знак сећења на недавно преминулог великана српског глумишта Михаила Мишу Јанкетића емитујемо интервју из 2014. године.

Миша Јанкетић је дочекао Тању Петренек у Београдском драмском позоришту на проби представе "Кад су цветале тикве" у којој је играо пре 45 година. Овај разговор почео је присећањем на тренутак када је представа забрањена, а користио се термин "отказана" када су новинари који су писали похвалне после премијере преиначили своје мишљење преко ноћи, о томе како се разочарао у позориште и решио да се окане глуме, али и вратио партијску књижицу упркос уверењу и томе што је био ратно сироче.

"Код вечитог младожење" у опуштеној атмосфери у једној од кафана које је волео, говорио је о одрастању, о мајци која му је оставила у аманет да брине о сестри а био је тек шестогодишњак, о једним жутим ципелама у које се загледао и изгубио малу Милену, о поновном сусрету... Причао је и о оцу кога су убили, о томе како је то бити сам на свету, како је кад немаш никог ко би ти дошао на родитељски састанак, о испуњењу снова и највећој жељи коју је остварио да се ожени, да има жену коју воли целог живота и четворо деце која ће носити имена породице која је страдала.

Аутор: Тања Петернек Алексић

број коментара 0 Пошаљи коментар
ТВ лица: ... Kао сав нормалан свет ТВ лица: ... Kао сав нормалан свет

Аутор:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]