Песма Евровизије 2019, друго полуфинале, пренос

Друго полуфинале 64. по реду такмичења за Песму Евровизије које се одржава у Тел Авиву под слоганом Dare to Dream ("Усуди се да сањаш") биће одржано 16. маја. Пренос пратите од 21.00 на РТС 1, РТС ХД, РТС Свет и РТС Планета.

У четвртак 16. маја, у другом полуфиналу "Евросонга", гледаћемо Јерменију, Ирску, Молдавију, Швајцарску, Летонију, Румунију, Данску, Шведску, Аустрију, Хрватску, Малту, Литванију, Русију, Албанију, Норвешку, Холандију, Северну Македонију и Азербејџан. За овакав распоред задужени су продуценти, који су осмислили програм како би се сваки такмичар приказао у што бољем светлу и како би оба полуфинала била што узбудљивија за гледаоце.

Још у јануару када су извучени учесници полуфиналних вечери, жребањем је одлучено и у ком полуфиналу ће гласати чланице "велике петорке" чији представници директно наступају у финалу 18. маја. У другом полуфиналу право гласа имаће и гледаоци из Немачке, Италије и Велике Британије.

По десет најбоље пласираних земаља из сваког полуфинала наћи ће се у финалу 64. Песме Евровизије. Презентери који ће нас водити кроз обе полуфиналне вечери, као и кроз финале, биће Бар Рефаели, Ерез Тал, Аси Азар и Луси Ајоуб. Након Кијева 2017, где смо имали искључиво мушку поставу водитеља и Лисабона 2018, где смо имали искључиво женску поставу водитеља, ове године домаћини су промешали карте. У Израелу ћемо гледати еклектичну комбинацију не само мушких и женских водитеља, већ искуства и традиције са једне, и медијских икона нове генерације са друге стране. Публику ће кроз три евровизијске вечери забављати водитељ са 25 година искуства и најпознатија израелска манекенка свих времена, али и један од 100 најутицајнијих геј људи света по избору OUT магазина и успешна млада јутјуберка.

Иако је Израел већ једном био домаћин такмичења за Песму Евровизије 1999. године, ово је први пут да ће се "Евросонг" одржати у Тел Авиву. Место дешавања биће Expo Tel Aviv, чији Павиљон 2, у ком је смештена бина, заузима простор од 50.000m2 и диже се до висине од 20m без потпорних стубова.

Друго полуфинале Песме Евровизије Радио-телевизија Србије директно ће преносити 16. маја на РТС 1, РТС ХД, РТС Свет и РТС Планета од 21.00.

Коментатори преноса: Тамара Петковић и Катарина Епштајн
Уредник преноса: Тамара Петковић

број коментара 0 Пошаљи коментар