Културни дневник

Гошћа Културног дневника је глумица Нада Шаргин поводом премијерног приказивања играног ТВ филма "О животу и о смрту", по сценарију Предрага Перишића и у режији Предрага Велиновића, који ће бити емитован 23. априла у 21.25 на Првом програму РТС-а.

Поводом двадесетогодишњице бомбардовања зграде Радио-телевизије Србије и погибије 16 радника наше куће у ноћи 23. априла 1999. године, почели су дани сећања под називом "Тишина у Абердаревој". Представљене су: макета будућег Меморијалног центра, рад аутора студија "Неоархитекти'', књига РТС издаваштва "О животу и о смрти", настала по филмском сценарију Предрага Перишића, и изложба фотографија Бранка Пелиновића и скулптура Катарине Трипковић Панчић. Одржан је и комеморативни скуп са наступом Хора РТС-а..

У Центру Сава у Београду, Национални плесни ансамбл Кореје извео је перформанс под називом "Мирис мастила", поводом обележавања 30 година од успостављања дипломатских односа између Србије и Кореје.

У Краљевачком позоришту премијерно је изведена представа "Сумња" Џона Патрика Шенлија у режији Југа Ђорђевића.

У Културном центру Београда представљена је књига Владимира Тошића под називом "Речи о музици".

У египатском граду Луксору пронађена је гробница стара више од 3.500 година, а у Сохагу је рестаурирана статуа Рамзеса II, који је владао Египтом пре 3.200 година.

Уредник Лидија Божић
Монтажер Милош Ачански
Реализатор Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]