Краљ Петар I

Шеста епизода: Иако Аустроугари имају више људства и наоружања, српска војска има нешто много значајније - искуство из два балканска рата. Ово ће бити од велике важности током Церске битке, прве у низу који Србију чека. Шесту епизоду серије "Краљ Петар I" погледајте 14. априла у 20 часова на Првом програму РТС-а.

Уочи Церске битке, српски војници у јединици поднаредника Животе Радојчића распоређују се на војне функције. Маринко Спасојевић из села Словац, иако без војног искуства, добија своја задужења, не слутећи да ће ускоро морати да се суочи са правим лицем рата.

Бежећи од Аустроугара који су му убили родитеље, дечак Момчило завршава на бојном пољу, спреман да их освети. И док на планинама војска распоређује топове, пешадијци чекају на знак регента Александра и генерала Степе Степановића, који ће усмерити ток ове чувене битке. Током битке на Церу укрстиће се путеви, не само аустроугарске и српске војске, већ и животни путеви Момчила, Маринка и Ђорђа Карађорђевића.

Шеста епизода серије "Краљ Петар I" емитује се у недељу 14. априла у 20 часова на Првом програму РТС-а. Репризу можете погледати наредне недеље, 21. априла у 16 часова.

Уредник серије: Дуња Петровић
Редитељ: Петар Ристовски
Сценаристи: Владимир Ћосић, Милован Витезовић, Петар Ристовски
Играју: Лазар Ристовски, Марко Баћовић, Љубиша Савановић, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, Тихомир Арсић, Милан Колак, Даница Ристовски, Иван Вујић, Танасије Узуновић, Бранко Јеринић, Светозар Цветковић, Миодраг Кривокапић, Небојша Миловановић, Радован Вујовић и многи други
Директор фотографије: Душан Јоксимовић
Композитор: Миодраг Цицовић
Сценограф: Аљоша Спајић
Костимограф: Борис Чакширан
Монтажери: Лазар Предојев, Милена Предић
Продукција: Радио-телевизија Србије
Извршна продукција: "Зилион филм" - Лазар Ристовски

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 14. апр 2019, 20:46) - anonymous [нерегистровани]

Iskustva iz balkanskih ratova?

Pa što ne pobedismo rat onda?
Zašto ne pobedismo Drugi sv rat?
Zašto posle oba rata Srbi sve daju da odu bas u Nem i Aut, beže iz Srbije i ne nameravaju da se vrate, vec zauvek ostaju tamo?