Културни дневник

Гост Културног дневника је писац и књижевни критичар Мића Вујичић, добитник Награде "Душан Васиљев" за 2018. годину.

За Културни дневник ексклузивно говори виолиниста Немања Радуловић.

Били смо на прослави Дана Југословенског драмског позоришта, као и на уручењу "Трепетала из Трогира" - Регионалне награде Центра за медије "Ранко Мунитић", коју је ове године добио мултимедијални Ненад Рацковић.

Водимо вас у Музеј позоришне уметности Србије, где је отворена изложба "Прваци крагујевачке сцене и српске глуме - Љубомир Убавкић Пендула и Мирко Бабић", и у Југословенску кинотеку на поставку "Вртоглавица" нашег прослављеног редитеља Слободана Шијана.

Тачно 120 година после енглеског и француског издања, путописна књига "Записи о Индији" кнеза Божидара Карађорђевића објављена је први пут на српском језику.

У Музеју примењене уметности у току је Салон архитектуре. О његовом 41. издању у рубрици "Реч критике" говори Снежана Ристић.

Под називом "Прва дама југословенског филма", у Загребу у биоскопу Тушканац почела је ретроспектива филмова Милене Дравић.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Горан Томић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]