Ово је Србија

Обележавање Светског дана права потрошача прилика је да се скрене пажња на значај начина остваривања њихових права. Ове године посвећен је борби за здраву и безбедну храну, а наш саговорник је Денис Перинчић из Републичке уније потрошача.

Грађани Параћина су почетком децембра поднели петицију Влади којом траже обуставу изградње минихидроелектране на Грзи. Представници општине пренели су инвеститору из Тополе забринутост грађана да би изградња МХЕ могла уништити живи свет у реци и  нарушити животну средину. Извештава Радован Јовановић.

Прошло је годину и по дана од почетка радова на санацији и уређењу корита Колубаре кроз Ваљево. Да ли ће радови бити завршени до краја априла, као што је предвиђено, проверава Михаило Јевтић.

Ово је период када воћари прскају биљке како би их заштитили од штеточина и болести, али многи то не чине у право време. Колико је прскање воћака штетно за пчеле и шта се сада ради у пчелињацима питали смо пчеларе у Врањској Бањи.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредница емисије: Драгана Живојновић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]