РТС ординација

У овонедељној РТС ординацији за нацију певачица Биља Крстић куваће здрава јела од проса. Научићете како се тумаче резултати крвне слике, а одговоре на ваша питања даје хепатолог, стручњак за јетру.

У првом делу емисију Храна као лек, певачица Биљана Крстић показаће како она припрема чорбу од проса и паприке пуњене просом. Сазнаћете ко би требало да избегава ову намирницу и зашто, колико је кумин здрав и још много тога.

У Ординацији ће бити речи о крвној слици. Како се тумачи извештај који добијемо из лабораторије објасниће Драгана Милић, медицински биохемичар. Сазнаћете шта значи када је неки параметар повишен, а шта када је снижен, када резултати нису тачни и која понашања пре вађења крви утичу на то да се нпр. леукоцити и хемоглобин поремете.

На крају Ви питате хепатолога, проф. др Радмилу Јешић Вукићевић из Клиничког центра Србије. Професорка ће говорити о томе како се лечи масна јетра, може ли да боли, како алкохол утиче на стање овог органа, који лекови оштећују јетру и још много тога корисног.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ је Петар Станојловић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. мар 2019, 17:20) - Anonimus [нерегистровани]

Sve pohvale

Bravo