Око магазин: Милорад Пуповац - први или последњи Србин у Хрватској

Како овај Далматинац који већ 25 година у Сабору представља Србе опстаје у хрватском друштву, да ли ће га најновији инциденти погурати да напусти владу Андреја Пленковића и шта на све то кажу Хрвати

Политички карневал у Хрватској никад не престаје а ништа па ни далматинске машкаре не могу да прођу без Срба. Овога пута у два сплитска каштела спаљивана је лутка са ликом Милорада Пуповца. Како овај Далматинац који већ 25 година у Сабору представља Србе опстаје у хрватском друштву, да ли ће га најновији инциденти погурати да напусти владу Андреја Пленковића и шта на све то кажу Хрвати.

Зову их ловци на главе јер на тржишту знају да улове кадрове капиталце. У њиховим рукама је решење о запослењу али и решењу о отказу. Ејчарови су данас постали незаобилазни у свакој компанији а о њиховом значају говори и то што је недавно у Београду одржан конгрес Ејчарова. Како се од кадровског одељења у социјализму дошло до енглеске скраћенице у капитализму и постоји ли људска страна људских ресурса?

На недавном кошаркашком дербију између Црвене звезде и Партизана ни у једном тренутку на терену није било више Срба него страних кошаркаша. Међу бројним странцима који су преплавили наше клубове и који углавном нису врхунског квалитета издваја се Грк који је пре доласка у Србију освојио све што се могло освојити. Лакоћа с којом игра и хладнокрвност у најдраматичнијим тренуцима показују зашто Статос Перпероглу има такву кошаркашку биографију. Тренутно најбољи кошаркаш Црвене звезде говорио је за Око магазин.

Уредник емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]