САТ: Колико су тачни полицијски радари?

Прошле недеље у емисији САТ гледали сте тест брзиномера, а како би заокружили читаву причу о мерењу брзине, ове недеље тестирају полицијске радаре и разоткривају колико су заиста тачни.

Наравно, САТ не би био САТ да не доноси корисне савете али и нешто ексклузивно. Организовали су праву претпремијеру једног модела који ће бити званично показан на салону аутомобила у Женеви, а гледаоци емисије САТ су већ били у прилици да га провозају, и то пре многих новинара.

У рубрици Представљамо видећете тест новог Лексусовог модела "UX".

Уредник и водитељ је Младен Алвировић.

Реприза емисије је петком у 14.00 на Другом програму.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 10. мар 2019, 22:46) - anonymous [нерегистровани]

CD.

Kada bi bio sav automobil zalepljen sa kompakt diskovima radar ne bi mogao da meri. I u ovom testu se vidi da kada je zaista laserski snop bio usmeren ka disku da se na kratko gubi očitavanje, ali nije ceo automobil izlepljen kompakt diskovima, to bi zaista izgledalo smešno.

(недеља, 10. мар 2019, 22:23) - anonymous [нерегистровани]

Ako bi SAT mogao da pomogne

Bilo je reči šta nervira vozače...
Da li se može rešiti loša sinhronizacija semafora na putu PA - BG? Ograničenje je 60km/h, a semafori su sinhronizovani na 72 km/h. Ako se vozi po ograničenju, od BG prema PA će se stati na 3 semafora ili 4.
Drugo...
Da li se može rešiti ono idiotsko ograničenje brzine od 50km/h na obilaznici oko Beograda od Krnjače do Zemuna? Radar uvek meri posle odvajanja za Borču i Zrenjanin. Smatram to diskriminaciojom. Kažnjavaju se oni koji ne stanuju u Beogradu i okolini.
Loše sinhr. semafori i brzina na obilazici su zaista napravljeni da bi se vozačima otimale pare. Molim za pomoć.

(понедељак, 04. мар 2019, 20:44) - Predrag [нерегистровани]

Ko o cemu Baba o Uštipcima

Niko ne spori preciznos radara! Sve je to odbacena tehnologija zastarelih nisanskih uredjaja vojne tehnologije! Pitanje je da neko objavi tacno koliko je dozvoljeno odstupanje po zakonu za obicne gradjane! Policijska oprema se bazdari! Brzinomeri osim u Kamionima i Autobusima se ne Bazdare! Eto stavke za dodatne novce za tehnicke preglede!

(субота, 02. мар 2019, 21:48) - Kalesu [нерегистровани]

Radari i praksa

Upravo na "dozvoljenoj" grešci sam se jednom, pre par godina, elegantno izvukao. Nije bilo sporno da li sam napravio prekršaj, već u koju kategoriju spadam. Dva km/h me je delilo između prve (samo novčana kazna) i druge (veća novčana + zabrana na dva meseca + 6 kaznenih poena). Uz dokaz o mogućoj greški (fabrička deklaracija je tu čak i "strožija" od našeg pravilnika, koji podržava i zakon) i uobičajene prakse (po rečima sutkinje, jer je to poznata situacija u praksi, pa se dosuđuje povoljnija varijanta i policija "se ne buni"), dobio sam presudu na prvu, "jeftiniju" varijantu. O ovome sam jednom pisao i redakciji Sat medija grupe, kada je bila ovakva tema, ali bez neke reakcije od njih.

САТ САТ

Аутор:
Младен Алвировић

Сви који траже актуелну и, пре свега, корисну информацију из области саобраћаја, аутомобилизма и туризма већ пуних 26 година окупљени су око емисије САТ, емисије и за возаче и за пешаке. [ детаљније ]