Око специјал - Седница Савета безбедности УН о Косову

Може ли се игнорисати Резолуција 1244, да ли ће нови једнострани акт Приштине о формирању војске наићи на осуде или равнодушност на Ист риверу.

У Савету безбедности УН вечерас ће се разговарати о безбедности на Косову и Метохији после одлуке парламента у Приштини да формира војску и министарство одбране.

Предвиђено је да се Савету обрате председник Србије Александар Вучић и председник Косова Хашим Тачи, а да се потом за реч јаве заинтересовани амбасадори земаља чланица СБ.

Да ли је Приштини заиста дозвољено да крши све договоре па и Резолуцију 1244 и шта Србија по том питању може да предузме?

Шта у политичком смислу значи одлука о формирању војске, како она утиче на безбедност и постоје ли дипломатски начини да се она поништи?

Има ли Приштина спољну подршку у одбијању захтева ЕУ да укине таксе за производе из Србије и колико дуго то опирање може да траје.

О томе у емисији Око говоре министар спољних послова Ивица Дачић, професор Иво Висковић и новинар Мирослав Лазански.

Из Њујорка се укључује дописник РТС-а Ненад Зафировић, а у оквиру емисије биће преношена обраћања председника Србије и Косова.

Емисију води Зоран Станојевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]