Тв лица...као сав нормалан свет: Перо Зубац

У новом издању емисије "Тв лица као сав нормалан свет" Перо Зубац говори песму "Мостарске кише" срећан што се и данас тим стиховима младићи удварају, присећа се дружења са Миком Антићем у његовом атељеу на Петроварадину са пуно сете посвећујући њему и Душку Трифуновићу стихове "Најбољи моји другови стоје на другој обали".

Сусрет са песником почео је када је био гост Миње Суботе на прослави 55 година каријере, а настављен је у Новом Саду

Од времена када су његови синови ишли у школу и када су их на улици заустављале жене које су говориле да су баш оне Светлана из Мостарских киша, до данас када Перина унука у читанци учи дедине песме, готово да се ништа није променило у популарности стихова које је написао.

Овога пута песник ће говорити како Светлана није ни постојала, како су за једну од пет најпознатијих љубавних песама у нашем песништву инспирација биле четири жене,али и о песмама из читанки,о времену када је уредјивао Музички тобоган , Фазоне и форе и многе емисије у вишедеценијској каријери уредника и новинара.

Аутор: Тања Петернек Алексић

број коментара 0 Пошаљи коментар
ТВ лица: ... Kао сав нормалан свет ТВ лица: ... Kао сав нормалан свет

Аутор:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]