ТВ лица: Бранислав Зеремски

Како се данас сећа снимања култног филма "Давитељ против давитеља"? Да ли је успео да савлада стидљивост? Како је изгледао први улазак у бифе Атељеа 212? Да ли му је прво снимање остало у памћењу као истински болно због цокула са ексерима?

На ова и друга питања одговара глумац Бранисалв Бане Зеремески. Емисија почиње нумером која се дуго препричавала са концерта поводом 60 година РТС-а у којој са Бодом Нинковићем пева сонг из "Камионџија" а дан са Банетом почео је после пробе у његовом матичном позоришту и настављен је у Бања Луци на гостовању позоришта Пуж. Била је то прилика да прошета по граду, оде у цркву и после представе предах направи у Козарској Дубици.

Али, ових дана популарни глумац нема много времена за одмор, па је уживање поред реке Уне трајало кратко јер су га чекали на проби нове представе "Долче вита" у Мадлениануму. Упркос ужурбаном дану Бане је говорио о једној галерији у Војводини коју је оставио његов отац, о емоцијама које је имао на снимању филма о медицинским радницима који су бринули о туберкулозној деци који је режирала његова супруга, о узбуђењу пред представу које може да се измери медицинским справама, о покушајим да се сакрије иза камере и фотопарата, али и о љубави према глуми која је надвладала стидљивост.

Аутор Тања Петернек Алексић

број коментара 0 Пошаљи коментар
ТВ лица: ... Kао сав нормалан свет ТВ лица: ... Kао сав нормалан свет

Аутор:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]