САТ: Да ли су сајле за вучу безбедне

Многи возачи су већ искусили бројне проблеме са сајлама за вучу. Када би покушали да одшлепују аутомобил, сајле би пуцале и они би остали поред пута потпуно беспомоћни.

Управо је из тог разлога емисија САТ одлучила да се позабави детаљним тестом овог обавезног дела опреме у аутомобилу. У реалним условима тестирали су десет производа и проверили колико килограма свако уже може да издржи. Међутим, отишли су и корак даље. У сарадњи са Машинским факултетом, у њиховој лабораторији, оптеретили су свако уже до тренутка пуцања. Добијени резултати су изненађујући.

За све возаче припремили су и најзначајније измене Закона о безбедности саобраћаја, који се управо налази у скупштинској процедури. Сазнаће које су казне поскупеле, шта је све насилничка вожња, како ће возачи са пробном дозволом морати да се понашају и још много тога.

Поред нове Опелове "инсигније GSI" и волвоа "XC 60", уживаћете и у првим аутомобилима који могу да лете.

Реприза емисије је недељом у 00.20 часова и уторком у 11.00 на Другом програму.

 

 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 18. мар 2018, 16:10) - Goran [нерегистровани]

Zabrinuti gledalac

Morao sam da vam ukazem na propust Vas i laboratorije u kojoj ste radili testiranje uzadi za slepanje vozila a koje se ogleda u tome da ste radili test na pucanje uzadi bez zastitnih naocara kao i bez slusalica za usi!?!? Molim Vas da ukazete ljudima na propust a i Vama kao uredniku da se vise ne desavaju ovakvi ili slicni propusti. Hvala

(недеља, 18. мар 2018, 09:44) - anonymous [нерегистровани]

Sajla

Ako drzava hoce da napravi moderan zakon o saobracaju po ugledu na EU onda treba znati da u Evropi zapadnoj vec duzi niz godina vuca vozila po javnim putevima je strogo zabranjena i kaznjiva , a sajla za vucu kao obavezna oprema se i ne pominje.

САТ САТ

Аутор:
Младен Алвировић

Сви који траже актуелну и, пре свега, корисну информацију из области саобраћаја, аутомобилизма и туризма већ пуних 26 година окупљени су око емисије САТ, емисије и за возаче и за пешаке. [ детаљније ]