С Тамаром у акцији

Сокобања, акција помоћи великој породици Станојевић, реприза

Бојан и Сандра Станојевић из Сокобање, заједно су од првог разгреда средње угоститељске школе. Она је завршила куварски смер а он је школу напустио када му је умро отац. Попут свог оца и деде, ради као рудар у сокобањском руднику.

Обоје су били јединци и зато су желели велику породицу. Имају шесторо деце: Максима (11), Лану (9), Јелену (7), Јована (5), Лауру Марију (3) и новорођенче од две недеље. Након неколико година подстанарског живота, Бојанова мајка је ипак прихватила снаху и унуке. Примила их је да заједно живе у породичној кући. Бојан је потом успео да мајци сагради у истом дворишту малу кућу а он је са децом и супругом остао у већој, својој дедовини.

Најпроблематичнија у овом породичном објекту у Сокобањи била је влага - уништила је зидове и направила буђ, која највише смета малом Јовану јер је астматичар. Електрична инсталација је била веома лоша, столарија дотрајала. Услед недостатка топлотне изолације, зими је кућа била једва подношљива за живот осмочлане породице. Слаб притисак воде, проузроковао је да лети готово да нису могли да користе купатило...

Бојан и Сандра су веома посвећени васпитању и образовању њихове деце, са жељом да "нико више у породици не мора да буде рудар". Деца су одлични ђаци, воле да читају, међусобно се подржавају и помажу.

Када је Тамара стигла са екипом у Сокобању да обрадује Станојевиће, Бојан је био у болници, због повреде на раду. А од узбуђења због Тамариног доласка, Сандра и деца нису успевали да се спакују како треба па су им у томе помогли њена сестра и комшинице.

Уз помоћ локалног Јавно-комуналног предузећа, Тамара је успела да убрза процедуру да се овај породични објекат прикључи на нови градски водовод али да се прикључе на електро-енергетску мрежу, преко нових бетонских бандера.

И овога пута захваљујући солидарности (која је постала синоним за Тамарине хуманитарне подухвате током ТВ серијала "С Тамаром у акцији"), уз помоћ добрих људи и у овом крају Србије - фасадера, мајстора за олуке и лимара, велика сложна и надахнута екипа професионалаца решила је све грађевинске изазове и задатке у предвиђеном року!

Док су трајали радови на кући, Тамара је са децом Станојевића стигла да обиђе и бројне лепоте Сокобање: излетиште Лептерију, Соко Град, планине Озрен и Ртањ а открила је и чиме највише воле да се баве деца у овом крају источне Србије...

број коментара 0 пошаљи коментар