Културни дневник

Свечаном академијом Српска академија наука и уметности обележава 125 година од рођења Иве Андрића. Академици ће говорити о Андрићу, а публика ће чути и шта је Андрић говорио о академицима. Културни дневник истражује да ли о Андрићу знамо све.

Биоскоп "7 величанствених" и Дворана Културног центра Београда представљају програм "Финска у фокусу". Реч је о пет врхунских документарних остварења. Аутор филма "Урлачи" о специфичном мушком хору, Мика Ронкаинен специјални је гост програма. На 49. БЕМУС-у наступа виолиста Дејан Млађеновић, а публика има прилику да чује концертно извођење дела за соло виолину Јохана Себастијана Баха на виоли, што је веома редак подвиг и у интернационалним оквирима. Водимо вас на Бродвеј где наступа рок легенда Брус Спрингстин. Гост Културног дневника је Радоман Кањевац, главни и одговорни уредник Другог програма Радио Београда, са којим разговарамо о "Поезији уживо!", наградама које стижу из земље и света за емисије овог програма и припремама за јубилеј, 60 година Радио Београда 2.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Снежана Стаменковић Јојић
Реализатор Маја Мандић

број коментара 0 пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]