Јутарњи програм

Иако је у многим земљама западне Европе сасвим нормално да школе имају своје кухиње у којима се ученицима нуди здрава храна, попут куваних јела, млека, воћа и поврћа, у школама у Србији то није случај, упркос томе што многе имају техничке могућности.

Такође, многе ове земље, као и неке у нашем окружењу, спроводе пројекте под називом "Здраве школе", који подразумевају контролу школских кухиња и намирница које се продају у школама и аутоматима. О могућностима да се нешто слично примени и у Србији, говоре Гордана Косановић, државни секретар у Министарству просвете науке и технолошког развоја и Стив Кери, из Европске тренинг академије.

Представљен је национални Портал отворених података. Реч је о још једном у низу пројеката у оквиру дигитализације јавне управе, што је један од приоритета Владе Републике Србије. Шта се налази на порталу, како се користи и коме је намњен, рећи ће нам Душан Стојановић, директор Дирекције за електронску управу.

У градовима широм Србије, сутра ће бити организована једночасовна акција током које ће чланови више од 150 културно-уметничких друштава прошетати улицама и извести по неколико кореографија како би скренули пажњу на значај и снагу аматеризма. Наш гост је министар културе и информисања Владан Вукосављевић.

У току су Београдске музичке свечаности. Вечерас у Свечаној сали Скупштине града од 20 часова, публика БЕМУС-а биће у прилици да чује концертно извођење дела за соло виолину Јохана Себастијана Баха на виоли, што је веома редак подвиг и у интернационалним оквирима. Овај захтеван уметнички подухват извешће наш гост, познати и признати виолиста Дејан Млађеновић.

Уредник емисије: Душко Николић
Водитељ: Душица Спасић

број коментара 0 пошаљи коментар