Сумрак

Филм снимљен према истоименом бестселеру Стефани Мејер. То је модерна, интуитивна, визуелна верзија "Ромеа и Јулије", најјача форма забрањене љубави - између вампира и смртнице. (Twilight, 2008)

Редитељка Кетрин Хардвик оживљава светски литерарни феномен филмом "Сумрак", причом о страсној и неочекиваној романси између једне тинејџерке и тајанственог неодољивог вампира.
Бела Свон је одувек била помало различита и никада јој није било стало до тога да се уклопи у друштво популарних девојака из њене средње школе у Фениксу.

Када се њена мајка преудала и послала је да живи с оцем у малом кишовитом граду Форксу у држави Вашингтон, није очекивала битније промене. Онда је упознала мистериозног и очаравајуће лепог Едварда Калена, дечка каквог никада раније није срела. Ускоро се Бела и Едвард препуштају страственој и несвакидашњој романси.

Едвард трчи брже од пуме, голим рукама може да заустави ауто у покрету и нимало није остарио од 1918. године. Као и сви вампири, он је бесмртан. Међутим, нема вампирске очњаке и не пије људску крв, јер су он и његова породица једини вампири који не воде такав стил живота.

Едвард је 90 година чекао своју сродну душу - Белу. Што ближи постају, то се Едвард више мучи да обузда своје нагоне који дивљају побуђени њеним мирисом. А шта ће учинити када Лорен и Џејмс, смртни непријатељи породице Кален, дођу у град тражећи Белу?

У филму глуме: Кристен Стјуарт, Роберт Петинсон, Еди Гатеги, Кем Џигонде, Тејлор Лотнер, Били Берк, Питер Фачинели, Елизабет Ризер, Ники Рид...
Режија: Кетрин Хардвик

број коментара 0 пошаљи коментар