Културни дневник

Музеј књига, смештен на Бањици, поседује више од милион књига и посебно је посећен лети. За публику је отворен четвртком и петком.

Списак легата које баштини расте. Лети се одржава и велики број уметничких колонија. 42. Међународна ликовна колонија "Студеница" окупила је 15 уметника из Србије и ауторе из САД, Белгије, Мексика, Италије, Русије.

У селу Злакуса код Ужица у току је Међународна колонија уметничке керамике у којој примењени уметници обликују глину на традиционалан начин - онако како се то у овом крају ради већ 400 година.

У Скупштини града најављена друга Ноћ музике .Један од највећих интернационалних културноуметничких фестивала у Турској окупио је више од хиљаду учесника из 64 земље, а организатори кажу да је ових дана забележен и рекордан број посетилаца.

Из богате понуде аустријског културног лета издваја се представа "Вартоломејска ноћ". Игра се на отвореној бини у Мелку испод барокне бенедиктинске опатије. Крвава историјска епизода из ренесансног Париза има драмску функцију да гледаоца учини осетљивијим за савремене религиозне ратове.

Завршено је снимање највећег овогодишњег играног пројекта Радио-телевизије Србије историјског серијала "Немањићи - рађање краљевине". Гост Културног дневника тим поводом директор фотографије Небојша Башић.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија.

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Маја Туцаковић
Реализација: Маја Мандић

број коментара 0 пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]